В Регионалния природонаучен музей – Пловдив бе открита фотоизложбата България и

...
В Регионалния природонаучен музей – Пловдив бе открита фотоизложбата България и
Коментари Харесай

Посланикът на Кралство Испания откри изложба в Пловдив

В Регионалния природонаучен музей – Пловдив бе открита фотоизложбата  " България и Испания – 30 години съседи и другари в Антарктида “, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Тя е отдадена на 110-та годишнина от установяването на дипломатически връзки сред България и Испания и 30-годишнината от взаимното проучване на Антарктика. Директорът на БАИ, проф. дн Христо Пимпирев, който е работил въз основата в Антарктида, сподели, че всяка една снимка от тази галерия е излязла от неговото сърце, той е претърпял всеки един момент от тези фотографии. Снимки те са на негови сътрудници и демонстрират 30-годишният път на съдействието с испанския екип.

“Строим нова научна лаборатория. Вече имаме една хубава база, с която българите може да се гордеят и на драго сърце одобряваме учени от целия свят ", сподели още проф. Пимпирев.

“Изложбата се провежда от Центъра за полярни проучвания и Българския антарктически институт (БАИ), посолството на Кралство Испания в Република България и Регионалния природонаучен музей – Пловдив. Затова за откриването беше пристигнал и посланикът на Кралство Испания у нас Н. Пр. Алехандро Поланко. Той пък заяви, че с него е и командира на испанската военна задача у нас, която е тук с четири самолета.

“Работата, която се прави на Антарктида, е значима, с цел да се запознаваме с особеностите на планетата. За нас е значимо да опазим природата на Антарктида ", сподели посланикът. Той поздрави България и работата на проф. Пимпирев за добрана работа и научно проучване и им благодари.

Изложбата ще е в Пловдив до 10 април, а по-късно отпътува за Варна.

Проф. Пимпирев обави още, че след 30 години и български транспортен съд ще се причисли към армадата на Антарктида. Там ще има два кораба – испански и български.

Гледайте още във видеото!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР